sobota 28. května 2016

Současnění || Food Revolution Day 2016 | Cargo Gallery

Na blogování je asi nejkrásnější, když tě někdo někam pozve. A mě se to opět stalo. Sice můj nabitý diář praská ve švech, ale nemohla jsem tuto skvělou nabídku odmítnout. Takže už asi chápeš, proč reportáž vyšla až dnes.  Pokud jsi tu poprvé, tak jsi určitě nečetl můj článek Konference Skutečně zdravá škola. Tak to běž rychle napravit. Dost se toho dozvíš o tomto skvělém projektu, protože Food Revolution Day, kterého jsem se účastnila coby fotografka a reportérka, má s tím víc než hodně společného.



Před oficiálním zahájením akce jsi se mohl pořádně nadlábnout... 



...zeleninovým kari,...

který podávala úsměvavá a milá Jana Vaňková a milý vtipálek Štefan Štefanov ze společnosti Fresh&Tasty.

Jako zákusek si dát koláček od Country Life...



...a vše zapít ledovým čajem od příjemného barmana Jiřího Boháče. 




Půvabná moderátorka Radka Myšková s krásnou ředkvičkovou čelenkou zahájila happening Food Revolution Day na Cargo Gallery na Náplavce, který se konal od 16:30 do 21 hodin. Pokud se v oblasti zdravého jídla nepohybuješ, tak určitě netušíš, o co jde. Food Revolution Day zavedl Jamie Oliver ve Velké Británii. Myslím si, že Jamieoho zná snad každý. Pokud ne, tak si ho určitě zvládneš vygooglit.



O zábavu se postaraly Lena & Bára Yellow Sisters z Mateřská.com. Zazpívaly tři singly z jejich repertoáru. Na úvod začaly hitem Skutečně zdravá škola. „Skutečně zdravá škola. Skutečně zdravej kluk.... skutečně zdravá holka.... Skutečně zdravá škola.“ Tato slova mi stále ještě zní v hlavě.



„Vo čem budeme zpívat?“ „Ty jo, já ti mám asi mlíko na mozku... Na cos ses to ptala?“ „To neřeš...“ aneb Laktační psychóza. Pak jsme si trcli na Slavíka, protože paní primátorka se opozdila. To potvrzuje, jak velice je to vytížená dáma. 



Primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová se nám svěřila, jak stíhá svou vytíženost kombinovat se zdravou stravou, předala své poselství pro Skutečně zdravou školu a dokonce si ukousla z ředkvičkové čelenky. Po druhé se velice ostýchala, ale nakonec to pro fotografy udělala. Ale námořník mi svým foťákem vlezl do záběru, takže tento moment nejspíš neuvidíš. Pan Nilson ho za to chtěl kousnout, protože mu ještě k tomu málem šlápl na ocásek.



Hurá, je tu konečně dlouho očekávaný křest videoklipu aneb přesunuli jsme se do podpalubí. Určitě se ptáš, co je to vlastně ta nová hitovka, co jsme křtili. Mateřská.com se inspirovala Jamiem Oliverem a natočili svoje vlastní, doufám, že virální video (takže na nic nečekej a koukej sdílet), o zdravém stravování. 



Ve videoklipu můžeš najít slavné osobnosti jako Jana Budaře, Lenu & Báru Yellow Sisters, Marthu Issovou, Lejlu Abbasovou, Margit Slimákovou, Simonu Babčákovou, Kristýnu Bokovou, Jana Dolanského, Milana Caise a Mardoše z Tata Bojs, Martina Škodu a plno dalších důležitých lidí (i kuchaři, zpěváci, muzikanti, děti apod.).


Kmotrou byla herečka, moderátorka a modelka, ale především dcera Sudánce a Česky (takže exotická kráska) Lejla Abbasová, která slavnostně s Margit a Lenou klip pokřtila. 



Přestav si, že druhý kmotr Jan Budař na nás zapomněl a nepřijel nebo se dokonce bál být kmotrem. Nepídila jsem se po tom, důležitý je, že nedorazil. 




Konečně jsme si video pustili. Sklidilo ohromný úspěch. 




I Pan Nilson se zubil od ucha k uchu a měl zkrátka radost. Co ty na něj říkáš?



Přišla se dokonce podívat youtuberka Shopaholic Nicol s bloggerkou Kačí z My Cooking Diary, kteří jsou také součástí Food Revolution Day. Vařily s dětmi společně s Martinem Škodou a dalšími lidmi v Holešovicích.



Klip běžící ve smyčce jsme nechali klipem, a přesunuli jsme se zpět na palubu, kde zazpívala Lena Yellow.



Následovalo pásmo moderovaných minirozhovorů, kde byla vyzpovídána spousta slavných lidí. Jsem ráda, že se mě na nic neptali. Ještě by pak všichni věděli, že po ránu skoro nesnídám (protože nestíhám).




Manželé Helena a Martin Ducháčkovi aneb mecenáši projektu Skutečně zdravá škola. Pan Ducháček je spolumajitel michelinské restaurace Field„V Česku je snažší získat michelinskou hvězdu než dostat do škol zdravé jídlo.





Ctirad Hemelík, zakladatel společnosti Felicius Meida





Marie Petrová, Ministerstvo životního prostředí


Štefan Štefanov, kuchař


Josef Němeček, vedoucí jídelny ZŠ Duhovka, Praha


Tereza Bicanová, školní koordinátorka programu a školáci ze Zdravé devítky ze základní školy Neratovice


Helena Mišková (Countrylife) a Karel Matěj (PRO-BIO)



Margit Slimáková, zakladatelka Skutečně zdravé školy



Dámy z pestuplanetu.cz




Zástupce Seberevolty



Ale neboj se, sice nesnídám, ale snažím se jíst zdravě. I můj bráška ví, co je pro něj nejlepší. Nebudu ti nic prozrazovat, koukni se na video.



Následovala exhibice Seberevolty. „Co to je Seberevolta?“ Určitě tě zajímá. Neboj se, povím ti to. 



Je to komunita převážně mladých lidí (ale i třeba padesátiletý mezi sebe berou), která chce do světa vykřičet jejich důraz na hodnoty jako zodpovědnost, pokora, úcta, morálka, poctivost, disciplína, vytrvalost, tvořivost, spolupráce, přátelství, tolerance, mír, láska, jednota, zábava a pokojná bojovnost. 




Jsou to převážně kluci, kteří dělají workout (Dostala jsem vyhubováno, že mladí používají anglická slova, že už pořádně neumějí česky. Představ si, jak by znělo: Dělají cvičení, trénink nebo jenom trénují či cvičí) se svojí vlastní váhou. 



Moderátorce doslova došla slova z těch všech svalovců a hlavně z jejich umění a životní filozofie. 




Nechci se chlubit, ale kdyby mě tam pustili, tak bych taky něco předvedla. Nějaký držko pád.





Zdravá devítka, která na Konferenci Skutečně zdravá škola obdržela mixér za jejich aktivitu v rámci zdravé stravy mi zapózovala.




Určitě se nezapomeň podívat na fotky Linnette Photography (Nikola Bruncová), protože rozhodně stojí za pozornost. Nikol je ukázka toho, jak má správný fotograf fotit. Bych se od ní mohla učit. I Pan Nilson jí velice pochvaloval, ani jednou mu nešlápla na ocásek.

Žádné komentáře:

Okomentovat